A János Kórház olyan rossz állapotban van, hogy alkalmatlan a betegellátásra

A János Kórház olyan rossz állapotban van, hogy alkalmatlan a betegellátásra

A Szent János Kórház szülészet-nőgyógyászatának az épülete tegnap a nagy esőzések miatt beázott. Az RTL Híradó felvételein jól látszik, hogy beázott a plafon, a padló, míg a bútorok vízben álltak, a lámpákból pedig víz folyt.

Az egyik dolgozótól a csatorna úgy értesült, hogy a szülőszobát életveszélyesnek nyilvánították. Volt olyan kismama, aki a körülmények miatt a szülést követően másnap inkább hazament.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint a kórház évek óta alkalmatlan a megfelelő betegellátásra, a kórházat pedig nem festeni, hanem lebontani kellene, és a helyére egy újat építeni.

Tizenhét budapesti kórház részesül felújításban

Összesen 17 budapesti kórház részesül higiéniai felújításban a kormány új döntése szerint. A koronavírus esetleges második hullámára készülve mindezt 60 milliárd forintos hazai és uniós forrásból valósítják majd meg - közölte az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós. A felújítás a kórházak minden olyan helyiségére vonatkozik, ahol betegek tartózkodnak.

A kórház az esetre reagálva azt mondta egy átalakítás miatt a tetőt is megbontották, és az elmúlt napok esőzései okozták a beázást. A helyreállítás folyamatban van. A János kórháznál a súlyos beázások nem most kezdődtek, 2017-ben szintén ebben az épületben okozott károkat a nagy esőzés.

(népszava.hu)