Egy francia góljával a Bayern nyerte a zártkapus BL-döntőt a PSG ellen

Egy francia góljával a Bayern nyerte a zártkapus BL-döntőt a PSG ellen

Kingsley Coman fejesgóljával a Bayern München 1-0 arányban legyőzte a Paris Saint-Germain gárdáját a lisszaboni BL-döntőben, mely sorozatot a koronavírus-járvány miatt egy zártkapus tornával zártak.

A meccsen szinte végig a bajorok fölénye érvényesült, bár az első félidőben a francia bajnoknak volt több helyzete. Manuel Neuer kapus azonban „lehúzta a rolót”, kapuja bevehetetlen volt. Ugyanakkor a francia portás, Keylor Navas is megmutatta klasszisát, például amikor Lewandowski fejesét védte bravúrral.

A második félidő ugyancsak meddő német fölénnyel indult, ami az 59. percben góllá is érett: Kimmich jobb oldalról érkező beadását a hosszú oldalon érkező Coman bólintotta Navas kapujába.

A párizsiakat sokkolta a gólt, az elkövetkező tíz percben futószalagon jöttek a bajor helyzetek. A PSG később kicsit visszajött a meccsbe, de a lehetőségeket nem tudták kihasználni. Az összecsapás az utolsó tíz-tizenöt percre teljesen széttöredezett, apró és alattomos szabálytalanságok miatt több sárga lapot is kiosztott a játékvezető.

A bajor csapat hatodszor hódította el a BEK/Bajnokok Ligája trófeáját, és az Európa-liga-győztes Sevillával fog összecsapni az Európai Szuperkupáért a budapesti Puskás Ferenc Stadionban.

Most már hivatalos: szeptember 24-én, Budapesten lesz a Szuperkupa-mérkőzés

Szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének összecsapását, azaz a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést. Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupában sem.