Nem biztos, hogy lesznek nézők a Bayern München-Sevilla szuperkupa-mérkőzésen Budapesten

Nem biztos, hogy lesznek nézők a Bayern München-Sevilla szuperkupa-mérkőzésen Budapesten

Mint ismert, a mai kormányinfón bejelentette Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy szeptember első napjától a sporttal kapcsolatos speciális eljárások alapján csak az a külföldi állampolgár léphet be szurkolóként Magyarország területére, aki legalább két negatív tesztet tud felmutatni két nap különbséggel. 

Korábban arról volt szó, hogy a Budapesten tartandó Bayern München - Sevilla Szuperkupa-mérkőzést nézők előtt rendezik meg. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a nézőtéri kapacitás harminc százalékát használhatják ki. A Puskás Aréna befogadó képessége 67 ezer néző, így körülbelül 20 ezren lehetnek jelen a helyszínen.

Azonban a járványhelyzet alakulhat úgy, hogy mégsem engednek nézőket a mérkőzésre. Gulyás Gergely elmondta, hogy a helyszínre érkező szurkolókat a repülőtérről buszok szállítanák, onnan pedig vissza a repülőtérre. 

"De ez egyelőre csak egy lehetőség”

– mondta Gulyás Gergely, hozzátéve: a stadionban eleve csak minden harmadik széken lehet ülni, az MLSZ még tárgyal az európai szövetséggel, de egyelőre nincs végleges szabályozás, ugyanakkor ezek a mostani tervek. 

"Ami biztos: ha lesz is mérkőzés, azt szigorú szabályokkal lehet csak megrendezni. Nincs elfogadott menetrend, nem tudjuk, milyen lesz négy hét múlva a járványügyi helyzet”

– összegezte a miniszter.