Kompromisszumos megoldást javasol Brenner Koloman az SZFE körül kialakult helyzetre

Növekvő aggodalommal figyeljük azt a helyzetet, ami a 150 éves a Színház- és Filmművészeti Főiskola (SZFE) körül alakult ki.

- mondta budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint az is nehezíti a megoldás keresését, hogy elmélyültek a lövészárkok, hiszen sem a Fidesz kormány által kinevezett kuratórium, sem pedig a hallgatók, illetve oktatók nem kívánnak tárgyalni egymással. Brenner Koloman szerint van megoldás az Egyetem gondjára.

A SZFE oktatói és hallgatói alakítsanak egy új kart, hiszen a Színművészeti jelenleg nem rendelkezik önálló karokkal. Egy három éves átmenetei időszakra külön kart hozzanak létre az SZFE hallgatói számára, ahol a korábban meghatározott tanmenet szerint szerezhetnek diplomát. Ezzel párhuzamosan pedig a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium alakuljon át egy alapító testületté, majd alakítsanak egy olyan kart, ahol az ő kultúrpolitikai elképzeléseik mentén működtetnének a békés egymás mellett élés jegyében. Három után pedig kialakulhat a konszenzus.

- tette hozzá Brenner Koloman.

A Jobbik képviselője jelezte, a parlament alelnökeként felajánlja közvetítését az egyetem hallgatói, oktatói és az új vezetés között.