Nem hagyták az út szélén a Fidesz másik, szintén pedofilbotrányba keveredett emberét, aki rejtett kamerát tett a gyerekszobába

Nem hagyták az út szélén a Fidesz másik, szintén pedofilbotrányba keveredett emberét, aki rejtett kamerát tett a gyerekszobába

Még 2018-ban tartottak házkutatást Fohsz Tivadar XVII. kerületi alpolgármester otthonában, ahol a fideszes politikus nevelt lányának szobájában kerestek rejtett kamerákat. A pedofilgyanúba keveredett férfit a fiatal lány jelentette fel, miután rájött, hogy nevelőapjának titkos felvételei vannak róla a laptopján.

De nem csak kukkolásról van szó, a hvg.hu arról írt, a gyanú szerint a férfi szexuálisan is érintkezett a lánnyal. A molesztálási üggyel kapcsolatos eljárást elvévülés miatt szüntették meg, a felvételek miatt azonban még zajlik az eljárás.

Fohsz Tivadar 2018-ban eltűnt a közéletből, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elengedték volna a kezét: a Blikk azt írja, két alapítványban is kuratóriumi tag, az egyik egy templom építését támogatja, a másik pedig városközi kapcsolattartással foglalkozik.

A lap szerint Fohsz idén februárban a Rákoskerti Templom Alapítvány kuratóriumi tagja lett, ez a civil szervezet még a Mennybemenetel ökumenikus templom megépítéséért jött létre 2003-ban. Emellett a Keresztúr nevű településeken élő polgárok közötti kapcsolat erősítésével foglalkozó Keresztúriak Alapítvány kuratóriumi tagja is.

A Blikk kereste a rákosmentei templom alapítványának képviselőjét az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ.

A Fidesz nemrég közleményt adott ki, ebben azt írták, a volt alpolgármester ügyének kivizsgálása a hatóságok feladata, amennyiben az ítéletet követően szükséges, a Fidesz azonnal meg fogja tenni a megfelelő lépéseket.