Nagy budapesti koronavírus-teszt - Orbán mégis mehet a Szuperkupa-döntőre, ha akar

Nagy budapesti koronavírus-teszt - Orbán mégis mehet a Szuperkupa-döntőre, ha akar

Bár az ATV-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd kora délután még arról beszélt, hogy a kormányfő "csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt", vagyis nem lesz ott a Szuperkupa-döntőn, néhány órával később alapjaiban változott meg a szituáció Ugyanis egy héttel elhalasztják az európai uniós tagországok vezetőinek e hétre tervezett csúcstalálkozóját, miután pozitív lett a koronavírustesztje az Európai Tanácsot vezető Charles Michel egyik munkatársának.

Az MTI beszámolója szerint Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője arról tájékoztatott a Twitteren, hogy a szeptember 24-25-re tervezett értekezletet október 1-2-re halasztják.

Mint írta, ennek oka, hogy a Charles Michel közvetlen környezetében dolgozó egyik biztonsági tiszt koronavírustesztje pozitív lett.

Ha bejön a budapesti emberkísérlet, akkor lehetnek nézők a válogatott meccseken is

A válogatott találkozókat érintően is a Puskás Arénában csütörtökön sorra kerülő Európai Szuperkupa-meccsen tapasztaltaktól függ, hogy az idén még visszatérhetnek-e a nézők a stadionok lelátóira - írta az MTI. Az európai szövetség (UEFA) kedden erősítette meg, a csütörtöki "próbaesemény" határozza majd meg, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket, így a zárt kapus összecsapásokra vonatkozót is, módosíthatják-e még az év végéig.