Semjén: az erdélyi magyarok a magyar jelölteket támogassák!

Semjén: az erdélyi magyarok a magyar jelölteket támogassák!

Az erdélyi magyarok a magyar jelölteket támogassák a hétvégi romániai önkormányzati választásokon - ezt kérte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fekete-Győr András újfent - a Momentumtól már megszokott módon - a magyar jelöltekkel szemben, románok mellett kampányol - fogalmazott Semjén Zsolt.

Hozzátette: az ellenzéki politikussal ellentétben, arra kéri az erdélyi magyarokat, hogy ne szavazzanak román pártra, hanem a magyar jelölteket támogassák.

"Hajrá magyarok! Hajrá RMDSZ!" - zárta állásfoglalását a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Pénteken Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt egy videóüzenetben, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlja testvérpártjukat, az USR PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

Korábban - a román elnökválasztás és szlovák parlamenti választás előtt - anyaországi és határon túli szervezetek egyaránt elítélték, hogy a Momentum politikusai román és szlovák jelöltek mellett kampányoltak a magyarokkal szemben.

A fideszes államtitkár szerint "nemzetárulást követnek el" Tőkés Lászlóék

Hétvégén önkormányzati választásokat tartanak Romániában, s így Erdélyben is. Azonban a helyhatósági voksolás előtt felforrtak az indulatok az erdélyi magyar pártok között. Nos, nem véletlenül, hiszen a magyar kormánypártok is szeretnék befolyásolni az erdélyi magyarságot a tekintetben, hogy mely jelöltekre adják voksukat.

(MTI)