Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől - jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 kulturális csatorna szerda esti műsorában.

A műsorban elhangzott: a kuratórium kedden Szarka Gábor személyében új kancellárt nevezett ki, őt azonban a hallgatók nem engedték be az egyetemre. A hallgatói önkormányzat továbbra is illegitimnek tekinti a kuratórium működését, döntéseit nem fogadja el.

Egy olyan kancellárt neveztek ki az SZFE-hez, akinek nincs köze a magyar kultúra fellegvárához

Tegnap megírtuk, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem fölé kinevezett kuratórium kezdeményezésére távozik az egyetem kancellárja, helyére pedig Szarka Gábor ezredes, a honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke kerül. Az SZFE tüntető hallgatói Szarkát nem engedték be az egyetem területére, így az átadás-átvétel folyamatát meggátolták.

Vidnyánszky Attila szerint a kuratórium jogszerűen működik, döntései megfelelnek a szabályoknak. Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az egyetemen egy szűk kisebbség generálja a vitákat. A kuratórium elnöke szerint az egyetemen csütörtökön kezdődő sztrájk jogszerűtlen és mint mondta, reméli, hogy a bíróság is így dönt.