Kovács Sándor, a sorozatos botrányokba keveredett fideszes képviselő Orbán Viktor akarata ellen vétett

Kovács Sándor, a sorozatos botrányokba keveredett fideszes képviselő Orbán Viktor akarata ellen vétett

Több alkalommal is foglalkoztunk Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselővel az utóbbi időben. Először az derült ki róla, hogy 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások a birtokán, később pedig az is napvilágot látott, hogy pár év alatt 1000 millió forintnyi közbeszerzést nyert a képviselő barátja is. A nyírségi NER-kiskirály végül pedig azzal hívta fel magára a figyelmet szeptember közepén, hogy meg akarta szerezni egy 73 éves géberjéni lakos magánterületét, aki kénytelen volt kerítéssel védeni a tulajdonát.

Aztán azt is megírtuk, hogy Kovács pártja tudta nélkül egyszercsak gondolt egy nagyot és elment a borsodi időközi választás kormánypárti jelöltjének, Koncz Zsófiának kampányolni, amiről egy fotót is posztolt.

Nos, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú választókerület fideszes elnökének Facebook-oldalát böngészve akad még egy érdekesség: Kovács Sándor láthatóan hadilábon áll a maszkviseléssel, de legalábbis lemaradhatott a miniszterelnök korábbi eligazításáról.

Orbán Viktor ugyanis még szeptember 16-án a Blikknek azt mondta: "Az igazat megvallva nem vagyok nagy maszkrajongó. Ha meghúzom, lecsúszik, ha kiengedem, leesik az arcomról. Arról már nem is beszélve, hogy levegőt nehezen, hőgutát viszont annál könnyebben kap benne az ember." [...] "Mindig van nálam pár darab az autóban és az irodában, ezek egyszerű orvosi maszkok. A különlegesebbeket vagy a lányaimtól, vagy a kollégáimtól, barátaimtól kaptam. Ezeket szívesebben hordom, mert tulajdonképpen miattuk, a szeretteink miatt fontos, hogy ezeket a szabályokat most betartsuk."

A miniszterelnök ezenkívül egy szintén szeptemberi zárt frakcióülésén az atv.hu értesülései szerint világosan eligazította a kormánypárti képviselőket, és megkérte őket, hogy hordjanak maszkot, mert szerinte a szabálykövető viselkedés teszi még hitelesebbé teszi a kormányzati intézkedéseket az emberek, a társadalom előtt.

Ezen felbuzdulva Kovács is beállt a sorba és jó katonaként október 3-án a Müller Cecília által is emlegetett “védekezési szentháromságról” posztolt. Azt írta, “három szabályt mindig tartsunk szem előtt: maszkhasználat, távolságtartás, kézfertőtlenítés.”

Úgy tűnik azonban, a néhány nappal később “TalálkozásON.🍊🤜🤛” jeligével futó posztsorozathoz tartozó fotók tanúsága szerint a szabolcsi fideszes képviselőnek nem mindig jut eszébe felvenni a maszkot, a szociális távolságtartásról pedig ne is beszéljünk.

Íme néhány kép, amikor Kovács nem tett eleget Orbán Viktor kérésének:
 

Csak remélni tudjuk, hogy a képviselő úr rendszeres időközönként leteszteli magát és szűk környezetében élőket.