Jakab Péter Orbán Viktornak: "Meddig lehet félelemre és szegénységre építeni egy ország jövőjét?"

Jakab Péter Orbán Viktornak: "Meddig lehet félelemre és szegénységre építeni egy ország jövőjét?"

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Parlament azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezte. Jakab felszólalásában felidézte, hogy Borsodban járva az emberek elmondták neki, hogy miért szavaztak a Fideszre.

“Nem azért, mert ettől jobb lesz az életük, hanem azért, mert az egyetlen bevételi forrásuk az 54 ezres közmunka, és ha nem jó helyre húzzák az x-et, akkor a fideszes polgármester még ezt is elveszi tőlük. Mások pedig azt mondták, azért szavaztak Önökre, mert erre kérte őket a keresztény-konzervatív uzsorás a fekete Audiból.”

Jakab megkérdezte azt is, meddig lehet félelemre és szegénységre építeni egy ország jövőjét, mert úgy véli, a kormány 10 éve ezt teszi. Szerinte Orbán Viktor réges rég nem kormányozza ezt az országot, nem azon gondolkodik, hogyan lehetne jobbá tenni a magyarok életét, hanem azon, hogyan tud hatalmon maradni.

Úgy véli, Orbán Viktor eddigi kormányzati teljesítménye mindössze annyiban merül ki, hogy ellenségképet gyárt, gyűlöletet szít, a nemzetet megosztja, az ellenfeleit lejáratja, a magyarokat pedig igyekszik nyomorba tartani, hátha majd négyévente meg lehet vásárolni a szavazataikat mondjuk egy szatyor wc-papírral, mert Borsodban szégyen szemre már ezt osztogattak.

“Félreértés ne essék, elhiszem, hogy a választást így is meg lehet nyerni, csak ebbe az ország bele fog dögleni.”

- szögezte le Jakab.

Szerinte nem lejáratókampányokra és a köztévében óránként beolvasott hazugságra meg alamizsnára van szükség, hanem kiszámíthatóságra, jólétre, egészségre, erős, élhető vidékre, több kormányzásra és kevesebb hazugságra.

Jakab azt is mondta, úgyis meg lehetne nyerni a választásokat, hogy nem gyűlölködik, hanem rendezi a béreket, a nyugdíjakat, és elvégzi azt a munkát, amit az elmúlt 10 évben nem végzett el. Ezt úgy hívják, hogy kormányzás.

A kormányfő erre úgy válaszolt, “hallgatjuk Önt és nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk”. Szerinte az, ahogyan Jakab  a borsodi emberekről beszél, több mint megalázó, ezért is veszítették el a választást. Orbán szerint “egyszerre szánalmas és nevetséges”, amit előad egy ilyen választási eredmény után. Hozzátette, a Gyalog galopp fekete lovagja jut eszébe, aki azt mondta, “egyezzünk ki döntetlenben.”

Jakab viszontválaszában felhívta arra a figyelmet, hogy szerinte a miniszterelnök továbbra sem a bérekkel, egészségüggyel fog foglalkozni, hanem a gyűlölködéssel és marad a lejáratás és a hazudozás.

“Csinálja csak nyugodtan, mutassa ki a foga fehérjét! Mi ellenzékiek a hazugságra igazsággal válaszolunk, a gyűlöletre összefogással, a megosztásra egységgel. Most egy választókörzetben, holnap 106-ban fogunk majd összefogni és egy az egy ellen fogunk szembeszállni önökkel és egyszer s mindenkorra véget fogunk vetni az ön krumplikirályságának!”

Jakab Péter ezután egy zsák krumplit akart átnyújtani Orbánnak, ám ezt Kocsis Máté több fideszes képviselő segítségével végül megakadályozta. Az ülést vezető elnök figyelmeztette Jakabot az akció miatt.

Orbán erre úgy reagált, reméli, hogy a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni. Hozzátette, a kormány ezután is minden segítséget meg fog adni Szerencs és körzetének összes lakójának. Jakabnak elmondta, szerinte két dolgot nem tudnak: nyerni és veszíteni.