Nem engedték be reggel az SZFE látványtervező osztályát a tantermükbe, közben színészek Palkovics irodájánál olvastak fel

Nem engedték be reggel az SZFE  látványtervező osztályát a tantermükbe, közben színészek Palkovics irodájánál olvastak fel

Az SZFE-n tanuló látványtervező osztályt ma reggel nem engedték be az egyetem Szentkirályi utcai épületében található tantermükbe - írja az atv.hu.

Az üzemeltetés munkatársai az osztállyal azt közölték, hogy nem adhatják oda a termük kulcsát, mivel “hivatalosan” őszi szünet van. Mint ismert, az előrehozott szünetet a járványhelyzetre hivatkozva Szarka Gábor nemrégiben kinevezett kancellár rendelte el múlt pénteken. 

A hallgatók azonban nem ismerték el, hogy a héten szünet lenne az egyetemet, mivel a tanév rendje szerint szünet csak a jövő héten lesz.

Mint ismert, múlt héten a hallgatók birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek az egyetem Vas utcai épületére, most pedig információk szerint a kérelmet a Szentkirályi utcai és a Rákóczi úti épületre is kiterjesztik.

Noha az SZFE hallgatói pénteken több helyiséget is elfoglaltak, amikhez kulcsaik is vannak, a látványterem nem ezek közé tartozik, így most oda nem tudnak bemenni. Ráadásul mivel ebben a teremben speciális eszközök is vannak, nem tudják akárhova áttenni az órát. A 444.hu úgy tudja, az egyetem tv stúdiójában sem tudják megtartani az órákat, mert a kancellár határozatára hivatkozva a technikai személyzet sem megy be az órákra.

Mindeközben a Színház-és Filmművészeti Egyetemet 49 napja blokád alá vevő hallgatók szintén ma reggel

demonstrációt szerveztek az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szemere utcai épülete elé, ahol támogató levelekből olvastak fel ismert színészek.

Íme azon színészek névsora, akik felolvastak:

Bánsági Ildikó

Nagy-Kálózy Eszter

Hernádi Judit

Nagy Zoltán

Reisz Gábor

Szirtes Ági

Molnár Áron

Pintér Béla

Básti Juli

Pogány Judit

Rába Roland

Szilágyi Csenge

Polgár Csaba

Halász Judit

Szabó Győző

Bánfalvi Eszter

Kováts Adél

Jordán Adél

Székely Kriszta

Elek Ferenc

Rujder Vivien

Pelsőczy Réka

Alföldi Róbert

Lázár Kati

Csákányi Eszter

Ónodi Eszter

Kis Hajni

Ötvös András

Ascher Tamás

Pálfi György

Thuróczy Szabolcs

Básti Juli

Mácsai Pál

Mucsi Zoltán

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az SZFE Hallgatói Önkormányzat Facebook-oldalán ma arról számolt be, hogy habár a raktárkapacitásuk véges, nem szeretnék, ha bármi kárba veszne, így az adományok egy részét rászoruló gyerekeknek adják.

Köszönjük nektek a rengeteg segítséget 🖐 Sokat jelent a támogatásotok, a szolidaritási akciók és a lelkesítő szavak...

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK – 2020. október 19., hétfő

Az SZFE HÖK posztjában megköszönte mindenkinek a segítséget, majd úgy fogalmaznak,

"Sokat jelent a támogatásotok, a szolidaritási akciók és a lelkesítő szavak mellett a tárgyi adományozás sem szűnik, negyvenkilencedik napja erősítetek minket töretlenül. Az elmúlt napokban ismét annyi ételadomány halmozódott fel, ami felülmúlja a raktárunk kapacitását - ha most ilyen jellegű támogatással járulsz hozzá az egyetemfoglaláshoz, tudd, hogy az ételek egy részét továbbadományozzuk."