Az állami fenntartó nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusok számáról

Az állami fenntartó nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusok számáról

A Magyar Nemzet kérdésére az állami intézményeket fenntartó Klebelsberg Központ közölte: az iskolák megoldják a koronavírusos pedagógusok helyettesítését és a központ nem vezet nyilvántartást a fertőzött tanárok számáról. A karanténba került, de nem beteg pedagógusok vállalhatják, hogy otthonról dolgozzanak, ebben az esetben teljes fizetést kapnak.

Kásler Miklós miniszter már szeptemberben bejelentette, hogy a munkájukat a koronavírus miatt ellátni nem tudó pedagógusok százszázalékos táppénzre jogosultak, de Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta a lapnak, hogy ennek a gyakorlati alkalmazására még várni kell, mert a konkrét jogszabály egyelőre nem született meg.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az igazgatók is segíthetnek bizonyítani, hogy az érintett a munkahelyén kaphatta el a fertőzést, ilyenkor foglalkozási megbetegedésnek minősül az eset, százszázalékos táppénzzel. 

Arról nincs információ, hogy a köznevelésben eddig hány pedagógus fertőződött meg, a Pedagógusok Szakszervezete szerint három tanár hunyt el Covid-19 következtében.