Drága bort és pezsgőt vett gyermekéhezés elleni tanácsadóként Hegedűs Zsuzsa

Drága bort és pezsgőt vett gyermekéhezés elleni tanácsadóként Hegedűs Zsuzsa

Egy palack olasz vörösborért 36 ezer forintot, továbbá négy palack francia luxuspezsgőért 15 ezer forintot fizetett az adófizetők pénzéből Hegedűs Zsuzsa, a gyerekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadó - derült ki azok után, hogy három éven át pereskedett a Demokratikus Koalíció, hogy tegye nyilvánossá a Miniszterelnöki Kabinetiroda a számlákat.

A bemutatott dokumentumból alapján kiderült, hogy Hegedűs egy üveg Gabbiano Chianti olasz borért 35 990 Ft-ot fizetett az adófizetők pénzéből, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja közel 15 ezer forint volt.

Mint kiderült, Orbán "szegényügyi tanácsadója" majdnem 60 ezer forintot pezsgőzött el. Ráadásul, ha hozzáadjuk az egy üveg olasz bort, akkor már százezer forintra rúg az alkoholra költött pénz.

Hegedűs Zsuzsa azok után keltett gyanút, hogy még 2017-ben több alkalommal is szolgálati Audi A6-os autóval látták, illetve korábbi sajtóhírek szerint a havi 136 ezer forintos reprezentációs keretének terhére 1,5 millió forintot költött éttermi szolgáltatásra. 

Nemrégiben a miniszterelnök főtanácsadója más ügy miatt is feltűnést keltett, miután egy védekezésre alkalmatlan orrspray-t ajánlott az iskoláknak a koronavírus elleni védekezésre.

Védekezésre alkalmatlan orrspray-t ajánl az iskoláknak a miniszterelnök főtanácsadója?

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa a járvány elleni védekezésre alkalmatlannak tartott orrspray-t ajánl az általános kisiskolásoknak. Mint ismert, nemrégiben szárnyra kelt egy olyan hír, amely szerint egy olyan allergia elleni orrspray-ben megtalálható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók, amely a későbbiekben akár a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként is alkalmazható lesz majd.