Kijárási korlátozás lép életbe éjfél és hajnali öt között

Kijárási korlátozás lép életbe éjfél és hajnali öt között

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán tett rendkívüli bejelentést. Elmondta, hogy a kórházaink december közepére elérik a teljesítőképességeik határát és mivel a szüleink és nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe, itt az ideje az újabb lépések bevezetésének.

A miniszterelnök szerint, ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk. Ennek értelmében kedd éjféltől újra bevezetik a rendkívüli jogrendet. Rendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik székben lehet helyet foglalni, emellett a maszk használata kötelező.

A szórakozóhelyeket bezárják, illetve éjfél és hajnali öt között kijárási korlátozás lép érvénybe. A reggeli és délelőtti csúcsforgalomban járatsűrítés történik, emellett ingyenessé válik a parkolás. Orbán beszélt arról is, hogy az orvosok bérét megemelik.

Kiemelte, hogy a védekezéshez szükséges eszközök a birtokunkban vannak, Európában pedig harmadikok vagyunk a kórházi ágyak számát illetően, a lélegeztetőgépek mennyiségében pedig világelsők.

A miniszterelnök elmondta, hogy az egészségügyben dolgozók munkája emberfeletti, de a végső megoldást csak a vakcina jelenti majd, ami már közel van, addig pedig ki kell tartani.