Az SZFE dolgozóinak sztrájkja nem jogellenes a Fővárosi Ítélőtábla szerint

SZFE
Alfahír

A Színház- és Filmművészeti Egyetem október 1. óta tartó dolgozói sztrájkja kapcsán a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában új eljárásra utasította a Fővárosi Törvényszéket, vagyis nincs döntés a sztrájkot illetően - derül ki az SZFE honlapján közzétett közleményből.

A Fővárosi Törvényszék október 23-án találta elsőfokú végzésben jogellenesnek az SZFE dolgozóinak sztrájkját. Az SZFE sztrájkbizottsága korábban nyolc - először hat, majd újabb két - pontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelynek két pontját az SZFE vezetése teljesítette. A sztrájkkövetelésben megfogalmazott további hat pont alapján indított sztrájkot a Fővárosi Törvényszék végzése minden pont esetében jogszabályellenesnek ítélte.

Jogellenesnek találta az SZFE-dolgozók sztrájkját első fokon a Fővárosi Törvényszék

Jogellenesnek találta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóinak sztrájkját elsőfokú végzésében a Fővárosi Törvényszék - közölte a Színház és Filmművészetért Alapítvány, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett vezetése pénteken az MTI-vel.

Akkor Az SZFE vezetése által elfogadott két pont esetében azt is megállapította a bíróság, hogy a sztrájkot azelőtt kezdték meg a munkavállalók, hogy a törvényes határidő a sztrájk előtti kötelező egyeztetésre lejárt volna.