Soros és a Project Syndicate segítségével csinált magából mártírt Orbán Viktor

Soros és a Project Syndicate segítségével csinált magából mártírt Orbán Viktor

Soros György véleménycikkére írt válaszként akarta megjelentetni Orbán Viktor miniszterelnök saját írását a Project Syndicate című lapban, ám azt „letiltották” – fogalmaz a kormányfő a közösségi médiában közzétett posztjában.

A Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor írásának tartalma idehaza pont annyira érdektelen, mint korábbi mentorának cikke. (Akit érdekel, ezen a linken elolvashatja.) Ahogy az amerikai milliárdos sem ír semmi olyat, ami idehaza ne a könyökünkön jönne ki, úgy a kormányfő sem Magyar Szent István-rendet ajánl fel Sorosnak.

A Soros-ösztöndíjas miniszterelnök írásában csupán a szokásos, idehaza – médiabirodalmának fölénye miatt – már

unalomig ismételt, vélt vagy valós összeesküvés-elméleteket

és az ahhoz tartozó kommunikációs paneleket szajkózza: Soros parancsolgat, hálózata van, migrációt támogat, nyílt társadalom, baloldali médiafölény, globális elit, brüsszeli birodalom, és a többi blabla.

A Soros-ösztöndíjas Orbán tudta, hogy a Project Syndicate – fittyet hányva a sajtóetika íratlan szabályaira – nem fogja lehozni válaszpublicisztikáját, ezért ebből

idehaza kovácsol politikai tőkét,

és a közösségi médiában (nocsak, a Facebook mégsem a szélsőliberális cenzúra fellegvára???) áldozati szerepben tünteti fel magát. Soros György és a Project Syndicate segítségével.