Helyettes államtitkár a korrupció miatt bekasznizott minisztériumi tisztségviselő

Helyettes államtitkár a korrupció miatt bekasznizott minisztériumi tisztségviselő

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az ügy érintettje

az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János

– áll az Agrárminisztérium közleményében. Hozzáteszik, Nagy István agrárminiszter a mai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését a tisztsége alól. A minisztérium mindenben segíti az Ügyészség munkáját – zárul a rövid kommüniké.

Mint arról a déli órákban beszámoltunk, egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség. Tájékoztatásuk szerint

hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények

miatt folytatnak nyomozást. A gyanú szerint egy vállalkozó a megpályázott vissza nem térítendő állami támogatásért cserébe a dotáció miatt várhatóan sikeres mezőgazdasági cégben 5 százalék tulajdonrészt ajánlott a helyettes államtitkárnak, aki ezt elfogadta. Az ügy részleteiről itt olvashat:

Korrupció gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel szerdán. Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség "hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette" és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.