Magyar Orvosi Kamara: 32 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírusban

Magyar Orvosi Kamara: 32 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírusban

A legfrissebb adatok szerint eddig 32 egészségügyi dolgozó vesztette életét a koronavírus-járvány miatt. Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára szerint sajnos extra veszélynek vannak kitéve a dolgozók annak köszönhetően, hogy tulajdonképpen ott vannak a "frontvonalban".

Svéd Tamás az N1 tv-nek úgy nyilatkozott, hogy a védekezéshez szükséges felszerelések terén óriási fejlődés történt az elmúlt hónapokban, főleg a tavaszi első hullámhoz képest. Éppen ezért lehetséges, hogy arányait tekintve kisebb számban betegedtek meg az egészségügyi dolgozók. A felkészültséget tekintve viszont maradtak hiányosságok, amelyek most is fennállnak. 

Az ún. második hullám hatásairól azt mondta a MOK titkára, hogy most már vannak olyan területek, amelyek elég nehezen viselik a terhelést és a nyomást. 

Az idős gondozók tehermentesítésével kapcsolatban azt mondta, hogy tavasszal inkább hátrébb léphettek, jobban vigyázhattak magukra. Erre most ősszel viszont központilag nem volt rendelkezés, több helyen is előfordul, hogy a veszélyeztetett korosztályban lévő orvosok nem voltak hajlandóak hátralépni, mert segíteni akarnak. 

Bővebben: