Deutsch Tamás Petőfi-díjat kapott

Deutsch Tamás Petőfi-díjat kapott

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője és Kónya Imre, a Boross-kormány volt belügyminisztere vehette át pénteken a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapította Petőfi-díjakat a Terror Háza Múzeumban. Schmidt Mária történész, kormánybiztos, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a díjátadón elmondott megnyitó beszédében emlékeztetett, hogy a 2009-ben létrehozott Petőfi-díjat olyan jeles személyek kapják, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a közép-európai népek szabadságáért - írja az MTI.

Deutschtól egyébként épp pár napja vonta meg a felszólalási jogot az Európai Néppárt frakciója, miután a Gestapo és ÁVO stílusához hasonlította Manfred Weber kommunikációját:

Megszavazta a Néppárt, hivatalosan is megfosztották jogaitól Deutsch Tamást

Ma délután robbant a hír, miszerint végül is nem kizárnák a fideszes Deutsch Tamást a Néppártból botrányos kijelentései miatt, hanem arról szavaznának, hogy minden felszólalási és egyéb jogot vonjanak meg tőle a pártcsaládban. A Magyar Hang információi szerint 133 igen és 6 nem szavazat mellett el is fogadta az Európai Néppárt (EPP) frakciója azt a javaslatot Deutsch Tamás ügyében, amely valóban minden jogától megfosztaná a fideszes EP-képviselőt.