Kokainos szilveszteri bulit tartott M. Richárd egy pizzériában, a rendőrök előállították

Kokainos szilveszteri bulit tartott M. Richárd egy pizzériában, a rendőrök előállították

Az atv.hu szerint kábítószer birtoklása miatt állították elő M. Richárdot és több társát az egyik Nyugati téri pizzériából. Értesülések szerint tíz embert vittek be a bűnügyi felügyeletben lévő férfihez köthető vendéglátóhelyről.

A 24.hu megkereste a BRFK-t az üggyel kapcsolatban. A rendőrség válaszában azt írta,

december 31-én 22 óra 45 perckor a rendőrök Budapest V. kerületében, egy vendéglátóhelyen intézkedtek, ahol tíz ember tartózkodott. Az éttermet hatvan napra be is zárták a járványügyi szabályok megsértése miatt.

A BRFK azt is közölte, hogy az ott tartózkodó három nővel és hét férfival szemben szabálysértési eljárás indult. Mivel a helyszínen tapasztaltak alapján valamennyien drogot fogyasztottak, ezért mindannyiukat előállították az V. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként.

A portál információi szerint kokain és metamfetamin volt M. Richárd vizeletében.

A Fővárosi Főügyészséget közleménye szerint a férfi többféle kábítószert fogyasztott el szilveszterkor. Kiemelték, álláspontjuk szerint

"szándékosan és kitartóan semmibe veszi a szabályokat, a bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt indítványozták a letartóztatását."

Tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon négy év letöltendő fogházbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a járművezetéstől a Dózsa György úti halálos baleset elsőrendű vádlottját, M. Richárdot.

Első fokon négy év letöltendőt kapott M. Richárd

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon négy év letöltendő fogházbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a járművezetéstől a Dózsa György úti halálos baleset elsőrendű vádlottját szerdán - írja a Telex. M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozásában, és egy 2015-ös ügy kapcsán garázdaság vétségében, valamint könnyű testi sértés bűntettében is bűnösnek találták.

M. Richárdot december közepén helyezték ismét bűnügyi felügyeletbe, ami azt jelenti, hogy nem kapott nyomkövetőt, de engedély nélkül nem hagyhatja el Budapestet és Pest megyét, ezenkívül hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen.