Szájer visszaküldi diplomata-útlevelét, eljárás indulhat ellene

Szájer visszaküldi diplomata-útlevelét, eljárás indulhat ellene

Szájer József úgy döntött visszaküldi diplomata-útlevelét, tudta meg a Blikk a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól. Arra nem tértek ki, ez pontosan mikor fog megtörténni, de a válaszuk alapján feltehetően a közeljövőben.

Ennek azért is van jelentősége, mivel a belga ügyészség addig nem indíthat a volt EP-képviselő ellen büntetőeljárást kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt, amíg diplomáciai mentességet élvez.

Az egykori fideszes képviselő a tavaly kirobbant orgia-botrányát követően eltűnt a nyilvánosság elől, korábban már kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit.

A lap emlékeztet rá, hogy Szájer parlamenti mandátumának megszűnésével, a büntetőjogi felelősség kérdése is előtérbe kerülhet, hiszen nem védi tovább a parlamenti képviselői mentelmi joga. Bár a belga ügyészség a folyamatban lévő nyomozás miatt nem adott további tájékoztatást az ügyben, a kábítószerrel való visszaélés miatt 3 és 5 év közötti szabadságvesztést, illetve 8 ezertől 800 ezer euróig terjedő pénzbüntetést is kiróhatnak az ex-politikusra.

„Frissítünk!

Hírünkben korábban azt írtuk, hogy folyik a nyomozás, de Kovács Katalin szóvivő lapunknak azt írta: a Központi Nyomozó Főügyészség nem folytat nyomozást az ügyben, Tényi István feljelentésének értékelése folyamatban van.”

A kormánypártiak többsége a politikus álszentségét tartja a legdühítőbbnek a Szájer-ügy kapcsán

A Publicus Intézet friss, reprezentatív közvélemény-kutatása ara világít rá, a Fidesz-szavazók 40 százalékának az volt a legfelháborítóbb Szájer József brüsszeli szexbotrányában, hogy a párt alapítója, Orbán Viktor egyik legszorosabb politikai szövetségesének életvitele szembe ment mindazzal, amit pártja hirdetett a családról, a heteroszexualitásról és a kábítószer-használatról, írja a Népszava.