Az AstraZeneca kivonult az EU-val folytatott mai találkozóról, amikor számonkérték az oltóanyag-szállítások akadozását

Az AstraZeneca kivonult az EU-val folytatott mai találkozóról, amikor számonkérték az oltóanyag-szállítások akadozását

Csütörtökre halasztották az Európai Bizottság és az AstraZeneca vakcinagyártó tárgyalását, miután szerdán kiviharzott a cég az egyeztetésről, amikor számonkérték, hogy miért vágta vissza uniós szállítási vállalását.

Az AstraZeneca kivonult az Európai Unióval szerdára tervezett megbeszélésről, amelynek során megvitatták a Covid-19 oltóanyag-ellátást

- írja a Reuters egy uniós tisztviselőre hivatkozva, aki hozzátette, az EU folyamatosan kéri a vállalatot, hogy adjon kielégítőbb magyarázatot a bejelentéséről, miszerint csökkenteni kell az oltóanyag-szállításokat az EU-ba az első negyedévben.

"Az AstraZeneca holnapra halasztotta a mai tárgyalási fordulót. Véleményem szerint ez nem jelent nagy problémát"

- mondta Rudolf Anschober, osztrák egészségügyi miniszter a hírügynökség szerint, megismételve, hogy a gyógyszergyártónak biztosítani kell azt a dózismennyiséget, amiben az EU-val eredetileg megállapodott.

Az AstraZeneca nem kívánta kommentálni a Reuters hírét. A múlt héten az gyógyszerészeti vállalat jelezte az EU-nak, hogy a gyártási folyamat problémái miatt nem képes az ígért mennyiségű oltóanyag szállítására az Unió országaiba.