Jobbik: Bértámogatást vagy újranyitást!

Jobbik:  Bértámogatást vagy újranyitást!
Arra a társadalmi igazságtalanságra szeretném felhívni a figyelmet, melyben egyre több vállalkozás megy tönkre Magyarországon annak betudhatóan, hogy a kormány részéről semmilyen támogatás nem érkezik az részükre

- nyilatkozta Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai online sajtótájékoztatóján a koronavírus elleni intézkedések következtében a csőd szélére sodródott hazai vállalkozások helyzete kapcsán. A politikus azt is kifejtette, hogy mégis vannak olyan helyek, mint a "fideszes haverok" kaszinói, melyek a járványügyi intézkedések ellenére továbbra is üzemelhetnek.

Ezt helyre kell tenni, rengeteg olyan hazai vállalkozás van, amik az utolsókat rúgják és minden egyes nappal közelebb kerülnek ahhoz, hogy végleg be kelljen zárniuk

- folytatta Nunkovics, amire a Jobbikkal mielőbbi megoldást sürgetnek. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Európa egyik legkegyetlenebb és szűkmarkúbb kormánya hazánkban regnál, amely hajlamos teljes társadalmi csoportokról megfeledkezni, illetve lemondani.

Ide kell soroljuk a magyar sportolók több százezres táborát, a személyi edzőket, szabadidőközpontokban dolgozókat, akiktől a bevételszerzés lehetőségét elvették, míg terheiket csak minimálisan csökkentették és közben elvárják tőlük, hogy türelmesen várjanak bizonytalan ideig

- hangsúlyozta az alelnök, aki kiemelte, hogy megoldásnak kétféle opciót látnak pártjukkal: eszerint a 80 százalékát ki kell pótolni minden kiesett bevételnek, vagy ha a kormány inkompetens minderre, akkor a járványügyi szabályok fokozott betartása mellett részlegesen engedni kell újranyitni a vállalkozásokat.

Kocsmanyitás: megértik a csalódottságot, de a rendőrség és a szakszervezetek is higgadtságra intenek

Népszerű ötletnek tűnt a közösségi médiában egy presszó üzenete arról, hogy februárral újra ki fognak nyitni és vendégeket fogadnak majd. A szakszervezetek, érdekképviseletek szerint azonban nem jó ötlet megsérteni a járványügyi intézkedéseket, a rendőrség pedig szintén jelezte, hogy ebből probléma lenne. A rossz bértámogatási rendszer, az ellentmondásos tiltások miatt fogy a türelem, a kérdés, hogy meddig tarthat a szigor.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy egyetlen ember se betegedjen meg fölöslegesen. Maximálisan be kell tartani az előírásokat, mégsem lehet bizonytalanságban tartani százezreket egy olyan időpontig, ami csak a Fidesz univerzumának kegyetlen fejében létezik még. Elvárjuk, hogy a tötymörgés és szerencsétlenkedés helyett végre lépjenek valamilyen irányba

- zárta mondanivalóját Z. Kárpát, majd a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Magyar Zoltán hozzáfűzte, hogy az utolsó utáni pillanatban vagyunk. Magyar családok tízezrei vesztették el a megélhetőségüket. Vendéglátósok, presszósok és éttermesek, akiknek már annyi tartaléka sincsen, hogy az esetleges újranyitást kivitelezni tudják, figyelmeztet Magyar.

Biztonságosabbak a vendéglátóhelyek, mint a házibulik és az iskolák?

Az éttermek és kocsmák biztonságosak, bezárásuk pedig többet árt, mint használ. Ezt a koronavírus-járvány miatt általánosnak nem igazán tekinthető kijelentést, a Szövetség a Felelős Alkoholfogyasztásért ( IARD) nevű nemzetközi szervezet fogalmazta meg és az Index vette észre, hogy elemzésük szerint az egész vendéglátóipari szektor mindössze a fertőzések 3 és fél százalékáért tehető felelőssé Európában.