Lemondásra szólítja fel a Jobbik Varga Juditot

Lemondásra szólítja fel a Jobbik Varga Juditot

Varga Judit igazságügyminiszter gusztustalan ingatlanügyletei kapcsán a klasszikus Hofi-idézet jut eszünkbe, miszerint „Az igazságból elveszett az i!”

Így értékelte közleményében a Jobbik, hogy Varga Judit igazságügyminiszter most a családi otthonteremtési kedvezmény alapján kapott 10 millió forintos támogatást (CSOK) a balatoni luxusnyaralójának felújítására fordította, holott a CSOK-ot nem lehet ilyen célra elkölteni.

Azonban ezt Varga Judit könnyedén elintézte azzal, hogy a 195 négyzetméteres, medencés balatonhenyei ingatlan szerinte nem nyaraló, hanem családi ház.

Korábban szintén Varga Judit, illetve férje birtokában lévő ingatlan-ügyletekkel foglalkozott a sajtó. A miniszterasszony úgy vett fel havi 300 ezer forintot lakhatásra, hogy közben a családjának a tulajdonában volt egy budapesti ingatlan, amelyet az Airbnb-n keresztül adtak ki, s amelyből így körülbelül évi 4 millió forint jövedelme származott. Nemrég pedig az derült ki, hogy férjével 8 millió forintos önerő felmutatásával 200 millió forintért vásároltak öt (!!!) ingatlant a budai hegyvidéken, és ehhez 192 millió forint bankhitelt vettek fel.

Ezt csinálja valaki utánuk! Tehát miközben magyar fiatalok százezrei, családok tízezrei elérhetetlen távolságra vannak a saját lakásuk megvásárlásától, addig a "gazságügyiminiszter" komoly ingatlanportfóliót vásárol fel messziről bűzlő hitelkonstrukció segítségével

- írja közleményében a Jobbik. Az ellenzéki párt lemondásra szólította fel Varga Juditot.

Egy normális országban egy ilyen miniszterről ma már, mint a közjogi tisztségéről lemondott ex-miniszterként beszélnénk, de mivel Orbán Viktor velejéig korrupt, és a kormányfő környezetének köztörvényes bűncselekményeitől hemzsegő Magyarországán élünk, ezért a néppárti Jobbik kénytelen felszólítani Varga Juditot az azonnali lemondásra

- olvasható a közleményben.