Biztos, ami biztos, repülési tilalmat vezettek be Putyin titkos, Fekete-tengeri palotája felett

putyin
Fotó: YouTube/Алексей Навальный

Mint azt megírtuk, az ellenzéki Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) múlthét kedden tett közzé egy oknyomozó riportot Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményéről, Vlagyimir Putyin 17 ezer négyzetméteres területen fekvő, saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkező, titkos Fekete-tenger melletti palotájáról, amire eddig közel 100 milliárd rubelt (körülbelül 400 milliárd forintot) költöttek.

Navalnij Putyin palotájáról készített oknyomozó riportot

Navalnij kedden közzétett oknyomozó riportja Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményét vette górcső alá, vagyis Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotáját. A kétórás videó és hosszú cikk a birtok történetét járja körbe. Ebből kiderül, hogy a 17 ezer négyzetméteres terület saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkezik, míg a légterében repüléstilalmi zónát alkottak.

Friss hírek szerint

az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) megerősítette, hogy repülési tilalmat vezettek be a palota felett.

The Guardianazt írja,

a gigantikus épületkomplexum védelmét célzó intézkedés egyébként már tavaly nyár óta érvényben van, az FSZB szerint azért, hogy védjék a Fekete-tenger partvidékét a NATO kémjeitől.

Putyin amúgy természetesen tagadta, hogy övé lenne a palota, állítása szerint még a teljes oknyomozó videót sem látta, mert nem volt ideje megnézni.

Putyin tagadja, hogy övé lenne a titkos, Fekete-tenger melletti palota

Tagadta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Moszkvában, hogy az övé lenne az a titkos palota a Fekete-tenger partján, amelyet Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus állítása szerint ő birtokol. Mint azt megírtuk, a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) múlthét kedden tett közzé egy oknyomozó riportot Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményéről, Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotájáról, amire információi szerint eddig közel 100 milliárd rubelt (körülbelül 400 milliárd forintot) költöttek.

Szerdán az FSZB szóvivője azt nyilatkozta az RBC nevű lapnak, hogy a partszakasz környékén fokozódó titkosszolgálati tevékenységet tapasztaltak a szomszédos országok részéről, köztük olyanból, amely a NATO tagja.