A kétségbeesett vendéglátósok a Hősök terén tüntetnek, a rendőrök már igazoltatnak

A kétségbeesett vendéglátósok a Hősök terén tüntetnek, a rendőrök már igazoltatnak

Közel kétszáz vendéglátós jelezte, hogy február 1-jével újra megnyitják egységeiket, mivel a kormány támogatásának hiánya miatt a csőd szélére kerültek. Vasárnapra a kötelező zárvatartás és a mielőbbi segítségkérés reményében szerveztek tüntetést, míg hétfőre tömeges újranyitást hirdettek.

A tüntetés egyik szervezője a tömeghez beszélve elmondta, hogy azok között a fiatalok között, akik hónapok óta bezártságra vannak ítélve, növekedhetett az öngyilkosságok aránya, majd megszületett a mozgalom jelmondata, amit együtt skandáltak a körülbelül 300 főt számláló tömeggel: "KOMPROMISSZUMOT! KOMPROMISSZUMOT!".

A főszervező, Ecsényi Áron kommunistának titulálta a korlátozó intézkedéseket, szerinte a bértámogatás semmire nem elég, miközben annak adótartalma nagyon magas. Kitért rá, hogy a korlátozások sikerességét semmi sem igazolja, az Orbán-kormány egyszerűen elárulta a jobboldalt, hiszen semmi más céljuk nincs, mint a csődbe ment vállalkozásokat felvásárolni.

A rendőrség nemrégiben elkezdte igazoltatni a résztvevőket a gyülekezési jogsértés miatt, a helyszínen készült felvételek szerint büntetéseket is osztottak ki.

A tüntetést az N1TV Facebook-oldalán, vagy akár itt a cikk alján is nyomon tudja követni élő videóközvetítésen keresztül: