"Minden fideszes vezetésű egyesületnek van már stadionja, sportcsarnoka, így új területek felé kellett fordulni"

"Minden fideszes vezetésű egyesületnek van már stadionja, sportcsarnoka, így új területek felé kellett fordulni"

A Nyugati pályaudvar melletti területen épülhet meg a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, melynek építését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította egy friss kormányrendelet. Szilágyi György, a Jobbik alelnöke és Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere erre reagálva tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Szilágyi elmondta, az összes olyan egyesület, melynek fideszes vezetése van, rendelkezik már stadionnal vagy sportcsarnokkal, így új területek felé kellett fordulni, hiszen

etetni kell a barátokat, rokonokat és újabb gigaberuházásokat kell létrehozniuk.

A Jobbik alelnöke szerint előhúzták a zsebből a Fidesz „Fekete Péterét”: hiszen a cirkusz iparága felé fordulva azt mondták, cirkuszakadémiát kívánnak felépíteni.

Ez még érthető is lenne – véli Szilágyi –, ha megnézzük a jelenlegi magyarországi helyzeteket, hiszen

amit a Fidesz az elmúlt 10 évben az országban művelt, az kész cirkusz. Fő számaikat: a bohóckodást, a trükközést, a számokkal történő bűvészkedést magas színvonalra emelte az Orbán-kormány a miniszterelnök vezetésével

– értékelte a jobbikos politikus.  

Szilágyi úgy véli, a cirkusz szakma azonban nem lélegezhet fel, hiszen – ha megnézzük a Városligetet, mely a Fidesz egyik fő helyszíne az elmúlt időszak beruházásait tekintve – visszaemlékezhetünk arra, ez a terület volt az egyik fő szórakozási és kikapcsolódási pont a budapestiek számára. A politikus viszont felidézte, Tarlós István vezetése alatt, illetve a kormány hathatós támogatásával a több mint 200 éves múlttal rendelkező vidámparkot egy tollvonással szüntették meg azzal az ígérettel: pár év múlva egy újabbat fognak létesíteni. Ez azonban a mai napig nem valósult meg.

Beleznay Zsuzsanna kifejtette, a Jobbik álláspontja az, hogy jelen helyzetben ilyesfajta gigaberuházásokat semmiféleképpen nem lehet támogatni, s ezek nem is szolgálják most az emberek érdekeit.

Egy járvány kellős közepén vagyunk, felelős kormányok ilyenkor minden erőforrásukat arra fordítják, hogy az emberek életét mentség, a gazdasági válságot enyhíteni próbálják

– véli Beleznay hozzátéve, a Jobbik azt javasolja, amikor már érződik, hogy a gazdasági válság enyhülni kezd, cirkusz helyett öko parkolóházakat kellene létrehozni. Általuk amellett, hogy a zöld felületek növekednek, a parkolási káosz is csökkenne.

A jobbikos alpolgármester azt is elmondta, ezen parkolóházakkal több mint 5 ezer új parkolóhely jöhetne létre, ami nem csak a budapesti lakók életét könnyítené meg, hanem a fővároson kívül élőkét is.

Ezeket a parkolóházakat P+R parkolóházként is lehetne használni, mely szintén egy régi fideszes ígéret. A magyar kormány teljes mértékben elszakadt a magyar valóságtól: nem veszi észre, hogy egy válság közepén vagyunk, magyar családok, emberek, vállalkozások mennek tönkre. A Jobbik a nép pártján áll, s a magyar emberek jólétét szolgálja. Éppen ezért az ő problémáikkal foglalkozunk, az ő véleményükre építünk és az ő igényeiket szeretnénk teljesíteni, és nem a Fidesz-oligarchákét

– zárta szavait.