Fővárosi tesztelés: A második körös szűrésen kétszeres a pozitív esetek száma, mint decemberben

Fővárosi tesztelés: A második körös szűrésen kétszeres a pozitív esetek száma, mint decemberben

Éppen jó időben kezdtük el a budapestiek újabb szűrését, hiszen a szakemberek is egyetértenek, a többi országhoz hasonlóan hazánkat is utolérte a harmadik hullám. Ezt sajnos a mi számaink is igazolják.

- írja közösségi felületén Karácsony Gergely főpolgármester, aki hozzáteszi a saját számaik is ezt igazolják, ugyanis a második körös szűrés első két napján, február 18 és 19-én a decemberi teszteléshez képest kétszeres a pozitív esetek száma.

Karácsony szerint az idővel futunk versenyt, a vakcina jelentheti az egyetlen megoldást, amíg pedig abból nincs elegendő a tesztelés a legjobb védekezés a vírus terjedésével szemben. A pozitív esetek karanténba vonulásával megakadályozható újabb fertőzéslánc kialakulása.

Százezer Szputnyik vakcinát indítottak Magyarország felé

Útnak indítottak százezer adag orosz Szputnyik vakcinát Magyarországra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter péntek este a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter arról tett közzé egy rövid videofelvételt, ahogy a koronavírus elleni oltóanyag-szállítmánnyal a kamion útnak indult Budapestre. Korábban arról is kitett egy videót, hogy Szentpéterváron megkezdődött a százezer adag Szputnyik V vakcina előkészítése a szállításra.

Aki a tesztelésre jelentkezne, az ide kattintva teheti meg, akadnak még szabad helyek.

Korábban a fővárosi önkormányzat 7500, míg februárban 10 000 ingyenes tesztet ajánlott fel.

A főpolgármester arra kér mindenkit, hogy

hogy tartsuk be a szabályokat! Budapest eddig jól teljesített, nem voltak kiugró adatok sem a fertőzésszámokat, sem a haláleseteket illetően. Maradjon is ez így!