Kövér László szerint jól áll a választási felkészüléssel a Fidesz, de az ellenzékkel számolni kell

Kövér László szerint jól áll a választási felkészüléssel a Fidesz, de az ellenzékkel számolni kell

Az Inforádió vendége volt a Fidesz politikusa, Kövér László ahol többek között a 2022-es országgyűlési választásról is beszélt. A házelnök szerint van egy stabilnak mondható tábora a Fidesznek és az ellenzélnek is, és a kettő között van olyan réteg, amelynek tagjai vagy nem mennek el választani, vagy menetközben, az élethelyzetükben bekövetkező változásokat mérlegelve döntik el, hogy kire szavaznak.

Kövér László elmondta, hogy a Fidesz választmányi elnökeként arra számít hogy a kormányoldalnak elsősorban védekeznie kell a támadások ellen, de az ellenzéki jelölteket szembesíteni fogják tetteikkel, korábban elhangzott mondataikkal.

A kormánypárti jelöltállításról , illetve a Borkai- és a Szájer-üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy nem szeretnének párton belüli "erkölcsrendőrséget" felállítani, nyomozni képviselőjelöltjeik múltjában, mindenkinek felnőtt emberként el kell döntenie, hogy a magánéletében van-e kockázati tényező.

Hozzátette, hogy ha tudomásukra jut olyasmi, amit maguk is ilyen kockázatnak látnak,

például azért, mert a hirdetett elvek és a megvalósult gyakorlat olyan ellentmondásban van egymással, amit nagyon nehéz bármilyen érvekkel feloldani, akkor ez egy fontos szempont a jelöltkiválasztás tekintetében”.

A házelnök szerint nem feltétlenül az ellenzéki pártok döntenek majd a saját miniszerelnök-jelöltjükről.

"Majd a gazdáik megmondják nekik, hogy kit látnak legerősebb jelöltnek, a legesélyesebbnek Orbán Viktor ellen" 

- tette hozzá Kövér László, kiemelve, hogy véleménye szerint azon múlik Magyarország jövője, hogy ki nyer 2022-ben.

A fideszes politikus szerint egyébként a választási törvény módosítását már nem tervezik a 2022-es országgyűlési választásokig.