Távozik a Magyar Államkincstár vezetője

Távozik a Magyar Államkincstár vezetője

A Népszava értesülései szerint belső e-mailben jelentette be távozását a Magyar Államkincstár (MÁK) éléről Mészáros József, aki 2017 óta töltötte be ezt a posztot. 

A lap szerint nem indokolta meg távozását Mészáros József, aki 2010 óta vezette az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságot (ONYF), majd a nyugdíjfolyósító ás az államkincstár integrálása után 2017-től került a közös szervezet élére.

A MÁK megítélése tavaly változott meg az államigazgatáson belül, amikor is Varga Mihály pénzügyminiszter Magyar Államkincstár stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztost nevezett ki a szervezethez.

A miniszteri biztos közvetlenül a pénzügyminiszternek volt az alárendeltje. A kinevezéséről szóló miniszteri utasítás szerint a biztos feladata, hogy vizsgálja a Magyar Államkincstár hatékonyabb működésének lehetőségét, tekintse át annak stratégiai és koncepcionális kérdéseit.

A Népszava szerint Mészáros távozása mögött az állhat, hogy a MÁK-ban egyfajta kettős vezetés alakult ki az elmúlt hónapokban.