6-7 millió helyett még 3 millióan sem regisztráltak oltásra

6-7 millió helyett még 3 millióan sem regisztráltak oltásra

Az oltásra jelentkezők száma közelít a hárommillióhoz - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba hétfőn az M1-en.

Bár egyelőre nem lett megnevezve átoltottsági cél, azaz, hogy hány embernek szeretnék beadni a koronavírus elleni vakcinát, de ez várhatóan a lakosság 60-70 százalékát jelenti majd, azaz 6-7 millió embert. Tehát ennek még legjobb esetben is a felénél járunk, ha azt nézzük, hányan igényelték az ellátást.

Mindeközben meghaladta az egymilliót a koronavírus ellen beoltottak száma Magyarországon, jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte: a legfrissebb adatok szerint 1 millió 2714-en kapták meg a koronavírus elleni első, 307 929-en a második védőoltást.

Hozzátette, ezzel a lakosság átoltottsága "szépen növekedett", Magyarország lakosságarányosan a második helyen áll az Európai Unióban; míg a kontinensátlag 6,24 százalék, addig Magyarországon 10,27 százalék ez az adat.