Vadászati Világkiállítás: 240 millió forintból valósul meg az agancskapu és a szobrok

szarvas
Pixabay.com

A 67 milliárd forintra taksált, Semjén Zsolt által megálmodott világkiállítás kapcsán márciusban derült ki, hogy egy óriási szarvasagancs-kapu megvalósítását tervezik. Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd politikusa a miniszterelnök-helyettestől ezért megkérdezte, mégis mibe fog ez kerülni.

Nagyon szellemesen az „Egyik szemünk sír, a másik nevet.” szólással kezdi válaszát, melyben leírja, örül az érdeklődésnek (egy egyre dráguló, legalább 67 milliárdos kiállítás esetén az érdeklődés a minimum), másfelől szomorú az álhírterjesztés miatt. Mindenesetre az esemény honlapján mindenki utánajárhat, hogy több mint 240.000.000 forintért rendelnek különböző szobrokat – természetesen valamennyi adófizető pénzéből. Kíváncsi vagyok, hogy államtitkár úr nem szomorú-e, hogy az egészségügyi és gazdasági válság alatt agancsszobrokra megy adóforintok százmilliója valódi bértámogatás helyett.

- írja Facebook-oldalán Kocsis-Cake, akinek kérdéseire Semjén helyett Schanda Tamás válaszolt. A különleges kapu egyébként 10 tonna szarvasagancs felhasználásával valósul meg.

További milliárdok a vadászati kiállításra

A 24.hu birtokába került szerződések tanúsága szerint az „Egy a Természettel" Nonprofit Kft. nettó öt milliárd forint értékben állapodott meg az Antenna Hungária Zrt.-vel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeihez és kísérő rendezvényeihez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatok ellátására, nettó két és fél milliárd forint értékben pedig a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás rendezvényszervezési feladatainak ellátására.