A jobbikos Szilágyi Györgyöt támogatja az LMP Budapest 14-es számú választókerületében

A jobbikos Szilágyi Györgyöt támogatja az LMP Budapest 14-es számú választókerületében

Az ellenzéki pártok meghallották a választók akaratát és közösen állnak ki a 2022-es országgyűlési választáson Orbán Viktor hűbéruraival szemben. Ehhez azonban egy történelmi jelentőségű előválasztáson keresztül vezet az út, mert nekünk, ellenzékieknek fontos, hogy a magyar emberek valóban olyan képviselőkre szavazhassanak, akik személyéről ők maguk döntenek - olvasható Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, frakcióvezető-helyettesének posztjában.

Mint írja, "vannak olyan körzetek, ahol már most látszik ki a legalkalmasabb jelölt, ki az, aki a legjobban tudja majd képviselni a helyieket és esélyes kihívója lehet a Fidesznek."

Az LMP éppen ezért döntött úgy, hogy Budapest 14-es számú választókerületében, a Jobbik képviselőjét, Szilágyi Györgyöt támogatja az előválasztáson.

Mint ismert, korábban a Jobbik jelentette be, hogy Budapest 1. számú választókerületében az LMP-s Csárdi Antalt fogják támogatni.

Előválasztás: a Jobbik az LMP-s Csárdi Antalt támogatja a fővárosban

A Jobbik korábban már jelezte, hogy csak ott indít embert az előválasztáson, ahol biztos benne, hogy a legalkalmasabb jelöltet tudja nyújtani. Ehhez a stratégiához igazodva Jakab Péter, a párt elnöke keddi Facebook-posztjában bejelentette, hogy Budapest 1. számú választókerületében az LMP-s Csárdi Antalt fogják támogatni.