Első blikkre majdnem 14 milliárdba fog kerülni a nyíregyházi stadion

Első blikkre majdnem 14 milliárdba fog kerülni a nyíregyházi stadion

A Fidesz-kötődésű Épkar Zrt. és Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma nyerte a nyíregyházi focistadionra kiírt közbeszerzési pályázatot, az erről szóló hirdetmény hétfőn jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

A tájékoztatás szerint a beruházás

összességében 13 milliárd 798 millió forintba

fog kerülni (meglepődnénk, ha ennyi is maradna a vége… – A szerk.), ez az összeg magába foglalja a az építési engedély megszerzéséhez szükséges tervezési feladatokat és az építési engedély megszerzésének ügyintézését, a kivitelezéshez szükséges összes kiviteli tervezési feladatok elvégzését, a rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban történő kivitelezést, a tervezői művezetést és a megvalósulási dokumentáció elkészítését is.

A stadion várhatóan 8150 néző befogadására lesz alkalmas, és MLSZ-C, valamint UEFA-II minősítési szintet kap.

Az új stadion a jelenleg az NB II-ben vitézkedő „Szpari” régi stadionjának helyére fog épülni, a meglévő stadionból egyedül a nyugati lelátó egyes szerkezeti elemei maradnak meg, amelyet részben átalakítanak.

Maga a közbeszerzési is igazi „keleti” rangadó volt, a győztes konzorciumtag nyíregyházi cég mellett a miskolci Hunép Zrt. és a debreceni Peka Bau 2000 Kft. indult a tenderen.