Karácsony Gergelyt kérte fel a Párbeszéd a párt miniszterelnök-jelöltjének

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Zuglói Egészségügyi Szolgálat új diagnosztikai centrumának átadási ünnepségén a XIV. kerületi Örs vezér téren 2020. március 4-én
MTI/Balogh Zoltán

A Párbeszéd küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja a miniszterelnök-jelöltséget az ellenzéki előválasztáson - derül ki közleményükből.

Az ellenzéki párt pénteki Facebook-posztja szerint Karácsonynak a programjuk képviselete révén "széles körű társadalmi koalíciót" sikerülhet létrehozni.

Mint írják, arra jutottak, hogy "a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség". Azt is hozzátették:

Az ellenzéki pártok együttműködése megteremtette a kiváltságos kevesek trónfosztásának, vagyis az Orbán-rezsim leváltásának feltételeit. A többség akaratának képviseletéhez, a stabil és kiszámítható kormányzáshoz azonban ennél többre van szükség: növelni kell a változást akarók, a változásban érdekelt polgárok táborát.

A párt úgy véli, a miniszterelnök-jelölti előválasztás méltányos és demokratikus versenyében már nem csupán az a tét, ki vezeti az ellenzéki pártok szövetségét, hanem az is eldőlhet, hogy "ki vezeti ki Magyarországot a válságból és a megosztottságból".

A Párbeszéd szerint "olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki képes arra, hogy újraegyesítse az Orbán-rezsim által tudatosan, hatalmi szándékból kettészakított Magyarországot".

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.