Az LMP a jobbikos Nunkovics Tibort támogatja az előválasztáson Komárom-Esztergom 2-ben

Az LMP a jobbikos Nunkovics Tibort támogatja az előválasztáson Komárom-Esztergom 2-ben

Folytatódik a felkészülés a 2021-es ellenzéki előválasztásra, melynek keretében az LMP Komárom-Esztergom megye 02-es választókerületében Nunkovics Tibort, a Jobbik jelöltjét támogatja az őszi megmérettetésen. Erről a zöldpárt társelnöke, Kanász-Nagy Máté számolt be a Facebook-oldalán. 

Korábban már több alkalommal is bejelentették, hogy a két párt támogatja egymás jelöltjeit, például Demeter Márta, Csárdi Antal, vagy épp Szilágyi György esetében is. 

Nunkovics Tibor: „A jóléthez és a szabadsághoz minden tisztességes embernek joga van"

"Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Jobbik színeiben az előválasztáson induló politikusokat, és terveiket.

Nunkovics Tibor az Alfahírnek adott korábbi interjújában az ipart és a turizmust nevezte meg a választókörzete két legfontosabb szektorának. 

"Mindkettőben komoly előrelépésekre lenne szükség. Előbbi esetben számos helyen a bérek és a munkakörülmények sem megfelelőek, mondjuk úgy, elmaradnak az európai szinttől. Jómagam közel 10 évig voltam gyári melós, így jól ismerem a helyzetet. A turizmus vonatkozásában pedig itt van Esztergom, a Duna, a Pilis, a Gerecse, Kék túra útvonal, számos boros pincesor, mind-mind olyan helyek és természeti kincsek, amelyek idevonzzák az embereket más vidékekről vagy éppen a fővárosból"

- fogalmazott az LMP és a Jobbik által is támogatott országgyűlési képviselő-jelölt.