Hivatalos levélben kéri München az UEFA-t, hogy szivárványszínű legyen a stadion a magyar meccsen

Allianz Aréna
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság reklámja a müncheni Allianz Aréna előtt 2021. június 10-én.
MTI/EPA

Orbán Viktornak megint sikerült egy tétnélküli szabadságharcra kényszeríteni(?) a nyugati liberális politikai vezetést, legalábbis München polgármestere még az UEFA-t is belekeverné a politikai játszmájába. 

Az Index a dpa-ra hivatkozva írja, hogy hivatalos levelet fog írni Dieter Reiter müncheni polgármester az Európai Labdarúgó-szövetségnek, hogy a június 23-i Németország–Magyarország Európa-bajnoki meccs előtt a szivárvány színeivel világítsák ki a helyszínt, az Allianz Arénát.

A bajor tartományi főváros vezetője a dpa német hírügynökségnek nyilatkozott erről, hozzáfűzve,

fontos jelzésről van szó, ami a tolerancia és az egyenlőség melletti kiállást illeti. 

Beszámoltunk róla, hogy a magyar szurkolói csoport, a Carpathian Brigade neonácinak való beállítása már zajlik Németországban, így meglehetősen furcsa lesz az utolsó, amúgy a továbbjutásról döntő csoportmeccs.

Másrészt Orbán Viktornak is bejött a számítása, a pedofilellenes törvénnyel nemcsak a hazai belpolitikára dobott egy bombát, de megint egy olyan küzdelem egyik harcosa lehet, ami nem veszélyezteti a német multik hazai bizniszét és adókedvezményét.