A főváros ingyenes antitest vizsgálatot biztosít a 60 évnél idősebb budapestieknek

A főváros ingyenes antitest vizsgálatot biztosít a 60 évnél idősebb budapestieknek

Újabb szakmai vizsgálat erősítette meg, hogy a 60 évnél idősebbek vállalhatatlanul nagy részénél a kínai vakcina nem termel kellő ellenanyagot, vagyis sok, kínai vakcinával beoltott honfitársunk, az oltás ellenére sem rendelkezik védettséggel az új variánssal támadó koronavírus ellen. A főváros ezért is határozott arról, hogy ingyenes antitest vizsgálatot biztosít a 60 évnél idősebb budapestieknek

- írja Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében.

A főpolgármester hangsúlyozta,

napokon belül megnyitják a regisztrációs felületet, azon keresztül, előzetes bejelentkezés alapján biztosítják az antitest-vizsgálatot olyan eljárásban, amely mindenféle ellenanyag szűrésére alkalmas.

Hozzátette, "azért tesszük, hogy valamiféle támpontot adjunk az okkal aggódó időseknek. És azért, hogy végre felelős magatartásra ösztönözzük a politikai szempontokat az idősek védelme elé helyező magyar kormányt".

Karácsony Gergely a bejegyzése végén ismét felszólította a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a rendelkezésére álló adatokat az antitest-vizsgálatokról, köztük a kínai vakcina hatékonyságára vonatkozó adatokat és készüljön fel a jelenleg védettséggel nem rendelkező honfitársaink hatékony oltással való ellátására.