"Dinnyeháború" kibontakozóban? Jakab Péter az árakkal kontrázott rá a kormányszóvivőre

"Dinnyeháború" kibontakozóban? Jakab Péter az árakkal kontrázott rá a kormányszóvivőre

Jakab Péter még a hétvégén tett közzé a Facebookon egy-egy fotót, amelyek egyikén az látható, ahogy a Jobbik elnöke a nyári kánikulában egy cikk görögdinnyét fogyaszt. Kísérőszövegként is röviden ezt írta hozzá, s egyúttal arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mennyire megdrágultak az elmúlt időszakban. 

A miniszterelnök-jelölt másik, később megosztott fotójához, melyen egy adag málnát tartva került lencsevégre, Jakab már arról írt, hogy a Fidesz-média ismét belé kötött, szerintük ugyanis pikáns, hogy kifogásolja az árakat, mégis megengedi magának azt a luxust, hogy megegyen egy szelet dinnyét.

Jakab: olyan gazdaságpolitika kell, amelyik több pénzt hagy az embereknél, és kevesebbet a ficsúroknál

A magyar néppárt miniszterelnök-jelöltje még tegnap posztolt arról - egy görögdinnyés képpel - Facebook oldalán, hogy rettentően felment a zöldség-gyümölcs ára. Jakab Péter most azt írja, a Fidesz-média ismét belé kötött, szerintük ugyanis pikáns, hogy kifogásolja az árakat, mégis megengedi magának azt a luxust, hogy megegyen egy szelet dinnyét.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vasárnap délután posztolt a közösségi oldalára egy görögdinnyés képet, illetve a bejegyzése szövegeként az alábbit:

az egyik legjobb dolog a nyárban. Ki szereti?

A kormánypárti politikus posztja alatt pedig hétfő délelőtt a hozzászólások sorában – sokak számára váratlanul – Jakab reakciója is feltűnt a gyümölcsárak kérdését firtatva:

És mit szól az elszabaduló árakhoz, szóvivő asszony? Mert a gyümölcsöt sokan szeretik, csak egyre kevesebben engedhetik meg maguknak

– szúrta oda az ellenzéki pártelnök, akinek egyébként a Szentkirályi által megosztott posztra érkezett kommentje eddig több lájkot zsebelt be – jelen állás szerint több mint négyezret –, mint amennyit maga az eredeti bejegyzés.

Dinnyeháború Jakab-Szentkirályi - komment