Mészáros Lőrinc megsértődött, perelt, és mivel ez nem közbeszerzés, vesztett

Mészáros Lőrinc megsértődött, perelt, és mivel ez nem közbeszerzés, vesztett

Pert vesztett Mészáros Lőrinc kormányzati stróman Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével szemben – közölte pénteken az ellenzéki párt. Mészáros Lőrinc néhány hónapja becsületsértésért jelentette fel Fekete-Győr Andrást, mert a pártelnök több interjúban arról beszélt, hogy egy normális jogállamban Mészáros fideszes bűntársaival együtt nem úszhatná meg a felelősségrevonást.

A Momentum szerint a bíróság akkor Fekete-Győrnek adott igazat, az elsőfokú ítélet szerint Mészárosnak tűrnie kell, hogy a 2022 utáni elszámoltatásáról beszélnek, és nem bűncselekmény, hogy bűnözőnek nevezte.

Mészáros azonban fellebbezett a bíróság elsőfokú döntése ellen, ebben a fellebbezésében pedig azon Facebook-posztja kapcsán is arra kérte a bíróságot, hogy ítéljék el a Momentum elnökét, amelyben Fekete-Győr Mészárosék budai villájába daruval beemelt széfje kapcsán fogalmazott meg kritikát. Fekete-Győr akkor azt írta: szimbóluma a rendszernek, hogy “Mészáros” másfélmilliós széfjét daruval emelik be a közpénzből épült budai villájába. És hogy rejtegetheti a pénzét, de nem rablástól kell tartania, hanem attól, hogy 2022 után fény derül arra, hogyan fosztotta ki rajta keresztül Orbán Viktor a magyar államot.

A bíróság a fellebbezésnek ezt a részét egy újabb feljelentésként értékelte, és ebben szintén büntetőeljárás indult, ahol első fokon szintén bűncselekmény hiányában szüntették meg az eljárást.

Ebben az új eljárásban kimondták, hogy Mészáros közszereplő, a cégei jelentős beruházásokban jelennek meg, Fekete-Győr pedig közügyben nyilvánult meg, és Mészárosnak ezt a gazdasági életben betöltött szerepét bírálta.