Közel 7,6 millió adag vakcinát szállított eddig a Pfizer Magyarországra

Közel 7,6 millió adag vakcinát szállított eddig a Pfizer Magyarországra

A héten ismét több mint 214 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel csaknem 7,6 millió adagra nőtt az országba szállított Comirnaty oltóanyagok mennyisége - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a Pfizer több mint fél éve heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a Covid-19 elleni vakcinát, a mostani volt a 34. szállítmány.

A cég 2021 első negyedévében leszállított több mint 1,5 millió adag oltóanyagot, a második negyedévtől - jelentősen megnövelve a dózisok számát - több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított hazánkba.

A Pfizer és a BioNTech az előrejelzések szerint idén 3 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte - olvasható a közleményben.

Napi adatok: 80 újabb fertőzöttet azonosítottak, elhunyt nincs

Nem halt meg senki, de újabb 80 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte szerda reggel a koronavirus.gov.hu. A frissen közzétett adatok alapján eddig 5 658 623 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 497 599-en a második adag vakcinát is megkapták.