Bármelyik légi menekítés Afganisztánból az utolsó lehet

Bármelyik légi menekítés Afganisztánból az utolsó lehet

Ausztrália miniszterelnöke kedden arra figyelmeztetett, hogy a kabuli repülőtérnél a helyzet megjósolhatatlan maradt, és bármelyik légi menekítés az utolsó lehet Afganisztánból.

Scott Morrison a Nine Network tévében beszélt azt követően, hogy Ausztráliának eddigi legnagyobb menekítő műveleteként sikerült 650 embert elvinnie kedd reggelre Afganisztánból, a kabuli repülőtérről.

Megérkezett 170 kimentett emberrel az első magyar gép Afganisztánból

Vasárnap éjjel 23 órakor 170 utassal a fedélzetén megérkezett a Liszt Ferenc Repülőtérre a WizzAir gépe, amely az üzbegisztáni Bukharából indult, írja a 24.hu Radó András, a cég sajtófőnöke hétfő reggeli Spirit Fm-en tett közlése alapján.

"Ez volt a legnagyszerűbb éjszakánk" - mondta.

A műveletben Ausztráliának négy, Új-Zélandnak pedig egy katonai repülőgépe vett részt. A két ország eddig összesen 1700 főt menekített ki Afganisztánból, köztük félszáz afgán atlétát.

A tálib szóvivő szerint Amerika és a NATO is következményekkel nézhet szembe, ha nem távoznak időben az országból

Az Egyesült Államok és szövetségesei következményekkel néznek szembe, ha késleltetik az augusztus 31-re tervezett távozásukat Afganisztánból - figyelmeztetett hétfőn a tálibok egyik szóvivője. Szohail Sahín a Sky News brit hírtévének nyilatkozva kifejtette: "Ha az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság több időt kér a kimenekítések folytatásához, a válasz nem.

Az afganisztáni helyzet kapcsán további híreinket, cikkeinket ide kattintva érheti el.