A Vadászati Világkiállításra készített sci-fibe illő agancsszobrot maga H. R. Giger is megkönnyezné

A Vadászati Világkiállításra készített sci-fibe illő agancsszobrot maga H. R. Giger is megkönnyezné

Kovács Zoltán államtitkár megnézte a 10 tonnányi elhullajtott szarvasagancsból készülő Bőgő bikafej címre keresztelt szobrot, ami a Facebook-oldalán közzétett első fotó alapján olyannyira szürreális és nyomasztó, hogy azt még a Nyolcadik utas: a Halál vizualitásáért Oscar-díjat kapó svájci H. R. Giger is örömében megkönnyezné.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ellátogatott Szőke Gábor Miklós kormánykedvenc szobrász műhelyébe, ahol alaposan szemügyre vette a szeptember 25. és október 14. között megrendezendő Vadászati Világkiállítás kapujának szánt gigantikus alkotást. A szobor monumentalitását remekül mutatja, hogy Kovács és Szőke lazán befértek alá.

Ez nem okozott meglepetést, hiszen egy 16 méter magas, 20 méter széles bejáratról van szó, ami a leírás szerint a magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét szimbolizálja majd. Ezért belátható, hogy a rá szánt 240 millió forint valóban nem tétel egy ilyen ízléses és társadalmi ügyet szolgáló építményért, ami egy bőgő bikafejet ábrázol majd, innen is az installáció címe is.

Hetven milliárdos rege Kovács Zoltán csodaszarvasáról, a vadászati világkiállításról

A Svédországban szarvasokat helikoptereztető Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lázálmának indult a négy évvel ezelőtt hivatalosan is bejelentett vadászati világkiállítás, amire a kormány akkor ma már nevetségesen hangzó 387,5 millió forintot szánt (2017-ben 41,4 millió forintról, 2018-ban 61 millióról, 2019-ben 72,4 millióról, 2020-ban 93,6 millióról, 2021-ben pedig 119,1 millió forintról szólt a fáma) .