Jakab Péter: ezt a fene nagy gazdasági növekedést mikor fogja Orbánon kívül más is érezni?

Jakab Péter: ezt a fene nagy gazdasági növekedést mikor fogja Orbánon kívül más is érezni?

„Miközben a miniszterelnök azzal dicsekszik, hogy a magyar gazdasági növekedés a harmadik legmagasabb Európában, megnéztem mit jelent ez a valóságban"

- írta saját közösségi oldalán Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A jobboldali néppárt politikusa felsorolta, hogy

  • a KSH szerint az elmúlt egy évben a fizetések körülbelül 3 százalékkal nőttek.
  • A forint közben 5 százalékkal gyengült, vagyis az árak jobban emelkedtek, mint a bérek. A pénzünk egyre kevesebbet ér. Főleg, ha azt nézzük, hogy egy év alatt az étolaj 25 százalékkal, a margarin, a liszt meg a tojás közel 8 százalékkal lett drágább. 

Hozzátette, hogy az utóbbi időben nézte a Fidesz plakátjait, de olyat nem látott, ahol a kormány megkérdezné, hogy dühíti-e az embereket a mérhetetlen drágulás, ezért írásbeli kérdést tett fel a miniszterelnöknek arról, hogy „ezt a fene nagy gazdasági növekedést mikor fogja rajta kívül más is érezni - írta.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}v

„Az én válaszom az, hogy akkor, amikor majd elvesszük az övét, mert abban van a mi pénzünk is. Az ő válasza meg gondolom az lesz, hogy Soros, Brüsszel, bohóc, moslékkoalíció és ezek kombinációja. A ti válaszotokat pedig remélem a választáson fogjuk megkapni, amikor is elkülditek ezt a bandát oda, ahová valók. Ott fog kezdődni a valódi gazdasági növekedés"

- írta Jakab Péter, hozzátéve: tisztességes kormányra van szükség, hogy végre ne az jusson előre, aki hajlandó a miniszterelnökkel lopni, hanem az, aki tehetséges, aki szorgalmas, aki jól dolgozik.