Jakab: „Előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről lehet nyerni”

Jakab: „Előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről lehet nyerni”

Az előválasztás első eredményeinek közzététele óta először szólalt meg Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A pártvezető először köszönetet mondott az előválasztáson résztvevő választóknak, illetve a rá szavazóknak, majd a szervezőknek, lebonyolítóknak, szavazatszámlálóknak, végül pedig a kampányoló párttársainak is háláját fejezte ki.

Jakab a Facebookon közzétett videóban gratulált a győztes képviselőjelölteknek, akik „elnyerték a jogot, hogy kihívhatják a Fidesz jelöltjét jövőre”, akik között sok jobbikos és a párt által támogatott civil is megtalálható – fűzte hozzá.

A pártelnök gratulált a második fordulóba jutott miniszterelnök-jelölteknek is.

Bármelyikük is fog győzni, teljes mellszélességgel fogom támogatni a kormányváltásért vívott küzdelemben

– emelte ki. Saját eredményét úgy értékelte, az számára azt üzeni, „de azt nagyon: sokat kell még dolgoznunk a kormányváltásért”. Rámutatott, az első három jelölt a fővárosban és a nagyvárosokban erős, „ahol már eddig is az ellenzéknek állt a zászló”. Jakab úgy véli, az ő feladata „csatába hívni azokat a kisvárosokat, kistelepüléseket és falvakat, ahol még mindig a Fidesz az erős, és ahol a legnehezebb volt megszervezni magát az előválasztást”.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ellenzéki pártelnök emlékeztetett, ő az elmúlt hetekben főleg ott jelent meg, ahol még mindig sok a fideszes, a kormányváltás pedig csak úgy elképzelhető, ha növelik az ellenzéki szavazók számát, szerinte pedig ez sikerült, még akkor is, ha – mint fogalmazott – neki kellett ezért a legnagyobb árat fizetnie, hiszen nem jutott be a második fordulóba.

Jakab aláhúzta, őt nem a pozíció érdekli, hanem az, hogy az ellenzéki összefogás együtt maradjon, illetve az, hogy megadják az országnak azt, amit harminc évvel ezelőtt megígértek: a szabadságot és a jólétet – mondta, hozzátéve:

az utolsó csepp véremig küzdeni fogok ezért, úgyhogy van egy rossz hírem a fideszeseknek: soha nem adom fel!

A pártelnök videója végén üzent a második fordulóba jutott miniszterelnök-jelölteknek is. Mint fogalmazott,

előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről lehet nyerni.

„Számíthatnak rám! – zárta üzenetét az előválasztáson negyedik helyen álló ellenzéki miniszterelnök-jelölt.