A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint Kósa törvényt szegett a kémszoftver vételének elismerésével

A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint Kósa törvényt szegett a kémszoftver vételének elismerésével

Miután csütörtökön meghallgatta a Honvédelmi és Rendészeti bizottság a Pegasus-ügy kapcsán Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK-főigazgatóját, Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke újságíróknak elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezett az izraeli kémszoftverből, de ebben nem lát kivetnivalót.

Stummer Jánosnak, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint Kósa Lajos ezzel minősített információt hozott nyilvánosságra, ezzel pedig a Büntető Törvénykönyv 256. paragrafus (1) bekezdés alapján minősített adattal való visszaélést követett el, amely a jogszabály szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnökeként meg tudom erősíteni, amit Kósa Lajos mondott. Sőt, én láttam a szerződést is. A bizottság legutóbbi, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál tartott kihelyezett ülésén megtekinthettem azt

- erősítette meg a politikus a Kósa által közölt információt. Stummer Facebook-bejegyzése végén azt ígéri, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket Kósával szemben.

Kósa Lajos beismerte, hogy a Belügyminisztérium volt a Pegasus kémszoftver beszerzője

Miután csütörtökön meghallgatta a Honvédelmi és Rendészeti bizottság a Pegasus-ügy kapcsán Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK-főigazgatóját, Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke újságíróknak elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezett az izraeli kémszoftverből, de ebben nem lát kivetnivalót - írja az