A Szent János kórház egyik osztályán már leálltak a halasztható műtétekkel

A Szent János kórház egyik osztályán már leálltak a halasztható műtétekkel

A koronavirus.gov.hu-n ma reggel jelent meg a napi adatok közlése mellett, hogy a koronavírusos betegek számának növekedése miatt - a járvány előző hullámainak felszálló ágához  hasonlóan - a  kórházakban  ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy

"a betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása".

Olvasónk beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatti korlátozás már elérte a fővárosi Szent János kórházat, ahol az Ortopédiai osztályon már nem vállaltak el egy halasztható beavatkozást. 

"Vállstabilizáló műtéti eljárás szükséges, melyet jelenleg a Covid-helyzet miatt osztályunkon nem végezhetünk el"

- szerepel olvasónk vizsgálati lapján, amelyet ma kapott a kórházban. 

Egyébként az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a hvg.hu-nak válaszolva arra is figyelmeztetett, hogy "nemcsak a halasztható műtéteket napolhatják el egyes kórházakban, hanem – a járvány korábbi hullámában tett intézkedésekhez hasonlóan – a megyei ellátások átszervezésére is sor kerülhet".

Emlékezetes, a halasztható műtéteket először 2020 márciusában függesztették fel, majd elrendelték 2020 novemberében és 2021 márciusában is. Május óta van mód ezekre a beavatkozásokra.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}