A Mol vezérigazgatója 203 millió forintért adott el részvényeket a benzinárstop előtt

Az olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatója több mint 200 millió forint értékben értékesített Mol-részvényeket - számolt be a Portfolio.hu. Ezt még november 8-án jelentette be a cég, mielőtt meglépte volna a kormány az üzemanyagárak maximálását.

Molnár József vezérigazgató hétfőn összesen 75 000 darab Mol-részvényt adott el tőzsdei ügylet keretében, 2708,21 forintos részvényenkénti átlagáron. A tranzakció összértéke 203,1 millió forint. A Mol árfolyama idén 24,1 százalékot emelkedett.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón jelentette be, hogy 480 forintban rögzítik a benzin és a gázolaj árát november 15-től. A döntés három hónapra szól, utána felülvizsgálják.

Ugyanakkor a kancelláriaminiszter kérdésre válaszolva elmondta, a szerdai kormányülésen döntöttek az üzemanyagárról, és számoltak azzal, hogy csökken majd a MOL-részvényeinek ára, de ha a döntéshozók szűk köréből valaki visszaélt volna ezzel, az bennfentes kereskedelem bűncselekményét követte volna el.