Négy oltóponttal készül a Semmelweis Egyetem a hétfőn kezdődő oltási akcióhétre

Négy oltóponttal készül a Semmelweis Egyetem a hétfőn kezdődő oltási akcióhétre

Mint korábban megírtuk, most hétfőtől, vagyis november 22-től oltási akcióhetet tart a kormány, amelynek keretében előzetes regisztráció nélkül bárki jogosult lesz a koronavírus elleni vakcina felvételére. A Semmelweis Egyetem vasárnap honlapján azt közölte, hogy négy oltópontja jelentősen megemelt kapacitással működik majd ebben az időszakban.

Közleményükben kiemelték,

az első, a második, illetve a harmadik oltásra jelentkezők is előkészületek nélkül érkezhetnek az oltópontokra, ugyanakkor aki szeretné minimalizálni a sorban állást, előzetes regisztráció után időpontot is foglalhat az egyetemi oltópontokon.

Merkely Béla rektorra hivatkozva azt írják, hogy az orosz Szputnyik kivételével minden oltóanyag rendelkezésre áll majd.

A tájékoztatás szerint

szerdától a már működő három mellé vasárnapig még egy további oltópontot megnyitnak, hogy a harmadik oltás iránti megemelkedett lakossági igényt el tudják látni.

A Semmelweis Egyetem három, eddig is működő oltópontja hétfőtől vasárnapig reggel 7:00-tól este 19:00-ig tart majd nyitva. A Külső Klinikai Tömbben az akcióhét alkalmából megnyitandó negyedik oltópont szerdától vasárnapig 7:00-19:00 között fog üzemelni. Az említett helyeken a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Sinopharm, és a Janssen vakcinák lesznek elérhetők.

A budapesti helyszíneken működő egyetemi oltópontok listája:

  • Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (1122 Budapest, Városmajor utca 68.)
  • I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Cím: 1083 Budapest, Bókay utca 54.)
  • Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézet (Cím: 1085 Budapest, Stáhly u. 9.
  • Külső Klinikai Tömb (Cím: 1083, Budapest Korányi Sándor u. 2.)