Jobbik: nem akadályozni, hanem segíteni kell a nyugati magyarok 2022-es szavazását

választás
Facebook

A Jobbik mindenkit a magyar nemzet részének tekint, legyen az határon túli magyar, vagy a megélhetés reményében Nyugatra költözött ember – ezért is követeli az ellenzéki párt, hogy a kormány a 2022-es választásokon biztosítson több szavazóhelyiséget a nyugati szavazók részére.

A jobboldali ellenzéki párt ezzel ahhoz az angliai civil kezdeményezéshez csatlakozik, mely egy petícióval azt kéri a magyar kormánytól, biztosítson több szavazóhelyiséget az ottani magyaroknak, megelőzve, hogy az érintettek több órás utazásra és ugyancsak több órás sorban állásra legyenek kényszerítve.

A magyar kormányt heves bírálatok szokták érni amiatt, mert politikai érdekeinek megfelelően különbséget tesz a határon túli magyarok és a kivándorolt magyarok között: míg előbbiek, a többnyire kormánypárti szavazók voksolhatnak levélben, addig utóbbiak, a kormányzatban feltételezhetően csalódottabbak már nem tehetik ezt meg.

Brenner Koloman jobbikos politikus hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz nem tekinti az ellenzéket a nemzet részének, de ezzel valójában ő maga lett nemzetellenes.

„A tét az, hogy marad-e az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz, vagy feláll az a nemzeti egységkormány, amely újraegyesíti nemzetünket”

- fogalmazott, hozzátéve, a néppárti Jobbik határozati javaslatot készül benyújtani arról, hogy kiemelt támogatásban részesüljenek azok a kulturális intézmények, melyek a diaszpórában élő magyarságot szolgálják.

Brenner Koloman szerint az is fontos, hogy a Nyugaton élő magyar családok által finanszírozott vasárnapi iskolákat és tanodákat a magyar állam is támogassa.

Hozzátette: a nemzeti egységkormány hosszútávú célja az lesz, hogy a külföldre költözött magyarok jólétbe térhessenek vissza Magyarországra.